IK Oden

Referat: Gäddeholms FF - IK Oden

Årets andra träningsmatch spelades mot Gäddeholm på ett halkigt Wenströmska IP.
Det var svårspelat p g a snö på planen, speciellt vid långsidorna.
Gäddeholm hade 5 st spelare som tidigare spelat i IK Oden: Målvakten Anton Holmgren, Samuel Morris, Benjamin Simic, Hampus Wallenius och Alan Tavakoli. Och det märktes att de var mer taggade än oss för de vann i princip varenda andraboll i första halvlek.
Vi har många nya spelare i år och till denna match noterar vi att Michael Russell gjorde comeback efter ett år i Australien samt att de senaste nyförvärven Paul (J.A. Montrouge, Frankrike) och Sinan (Sala FF) båda startade. Dessutom hade vi med Emil från FC Idols akadami på bänken.

Vi hade mycket bollinnehav och fick till 10 avslut innan pausvilan men bara 3 på mål som Anton räddade.
Gäddeholm var desto mer effektiva för de satte två av sina tre avslut och ledde inte helt orättvist med 2-0 i halvtid.
Ett mål efter inkast in i mitten där vi är väldigt passiva. Och ett på hörna där fyra man är runt bollen men en motståndare trycker in den i nät.

Händelser 1:a halvlek
6' Sinan passar till Dennis som skjuter men ganska rakt på Anton som räddar utan större problem
9' Dennis hittar Karwan som får på ett bra skott som stryker tätt över målet
16' 1-0 Gäddeholm genom Hampus Wallenius, skott från straffområdeslinjen där Linus är skymd och inte hinner reagera
18' Jesper gör ett genombrott på högerkanten, skjuter men Anton står upp och parerar det hårda skottet
23' Karwan hittar Jesper som på nytt ruschar på högerkanten, slår ett bra inlägg som Sinan klackar tätt utanför, hade varit årets mål om bollen gått in.
25' 2-0 Gäddeholm. Hampus W lägger en hörna mot bortre, bollen studsar och en motståndare petar in den omgiven av fyra Oden-spelare
26' Gult kort på nr 4 i Gäddeholm för vårdslöst spel
35' Dennis skjuter en frispark, bra träff men bollen går utanför högre krysset
36' Dennis passar fram Michael som skjuter över i bra läge

Vi gjorde två byten direkt i paus, in med Josué och Hadi för att ge laget ny energi.
Vi startade också piggt och borde ha reducerat på flera bra chanser.
Istället så stack Gäddeholm upp på en kontring och Hampus hittade en lagkamrat med ett instick, Paul glidtacklade och såg ut att träffa bollen men tog spelarens ben i samma moment så det var nog korrekt att det blev straffspark.
Hampus tog den och satte 3-0, stenhårt i vänstra hörnet utan chans för Linus.
Vi replikerade dock nästan omgående när Josue slog ett perfekt frisparksinlägg som Johan nickade fram till Oscar som bara hade att trycka in bollen i nät från en meter!
Sedan gjorde vi ytterligare byten när Emil, David och Anton Strömberg kom in. Mudar hade dessutom bytts in istället för Paul som fick känningar efter glidtacklingen innan straffsparken.
Apropå straffar så blåste domaren straff för IK Oden när vår spelare blev bryskt omkullknuffad i straffområdet. Efter visst palaver så noterade huvuddomaren att assisterande hade höjt flaggan. Efter diskussion ändrades domslutet till frispark för Gäddeholm! Det var Hadi som hade knuffat en motståndare i momentet innan straffsparken.
Men vi kämpade på och gjorde rättvist 3-2 när David satte friläget, fint framspelad av Karwan.
Det var också ytterst nära att David kvitterade när han kom fri på nytt, placerade bollen förbi Anton som rusade ut men bollen tog oturligt i stolpen och en motståndare fick bort returen!
Sista 10 minuterna var det fullständig dominans från vår sida och vi hade en rad chanser att kvittera men Anton storspelade i Gäddeholms mål och gjorde två riktigt svettiga räddningar när vi trodde att bollen skulle gå in!
Därmed höll Gäddeholm undan till vinst med 3-2 vilket inte var helt orättvist men vi borde ha gjort fler mål på våra 23 (!) avslut under matchen! Gäddeholm var effektiva och satte 3 av sina 4 avslut.

Händelser 2:a halvlek
46' Inlägg av Sinan till Paul som nickar tätt utanför
48' Frisparksinlägg av Karwan till Sinan som skjuter på halvvolley men träffen blir för lös så Anton räddar enkelt
49' Karwan testar skott på nytt på en frispark men Anton står välplacerad och räddar säkert
54' Fantastiskt bra inlägg av Karwan till Dennis som är fri men får för hårt träff på bollen som går över ribban!
56' Straffspark för Gäddeholm då Paul fäller en motståndare i friläge
57' 3-0 Gäddeholm på straffspark genom Hampus Wallenius
58' 3-1 Oden genom Oscar Eckeborn Olsson (assist Johan Olsson)
63' Gult kort på Alan i Gäddeholm för protest mot domslut
63' Straffspark för Oden som döms bort efter att assisterande höjt flaggan för frispark i momentet innan
66' Frisparksinlägg av Josué till Karwan som skjuter men Anton räddar på nytt
70' Inlägg av Karwan till Emil som nickar utanför
74' 3-2 Oden genom David (assist Karwan)
78' Djupledsboll av Hadi från egen planhalva till David som sprintar ifrån sin back och skjuter stolpe ut!
82' Inlägg in i straffområdet till Emil som skjuter ett stenhårt skott mot främre krysset men Anton gör en fantastisk räddning till hörna!
84' Gult kort på Mehdi Gäddeholm efter att ha sparkat bort bollen efter avblåsning
90' Bra skott av Johan men ny parad av Anton till hörna
90+1' Hörnan blir farlig och Johan får skottläge på nytt men denna gång styrs bollen på en motståndare till hörna
90+2' Linus håller på att ställa till det när han försöker dribbla bort Hampus, tappar bollen men kämpar tillbaka den innan Hampus hinner sätta den i tomt mål.

Matchen visar att vi har en del att jobba på med det till stora delar nya laget.
Vi är nöjda med inställningen i andra halvlek och framförallt att vi skapar så många målchanser, samt lyckas göra två mål.
Annars så var trebackslinjen i princip felfri idag (Hampus i första halvlek/Hadi i andra, Oscar och Jonathan).
Vårt nyförvärv Paul jobbade kopiöst på mittfältet innan han bytte och ser allt vassare ut.
Kul också med Davids pigga inhopp - han missade nästan hela fjolårssäsongen p g a skada men vi hoppas nu på att han kan komma igång ordentligt.
Karwan gjorde en föredömlig insats som lagkapten och man imponeras av hans fysik trots 40+.
Samt en annan 40-plussare, Josué kommer in och dominerar på mittfältet i andra halvlek. Fina frisparksinlägg varav ett resulterade i mål.
Det finns en hel del positivt att jobba vidare på!